El primer ministre romanès, Victor Ponta, dimiteix

La renúncia es vincula a la manifestació massiva contra el govern per l'incendi de divendres en una discoteca on van morir 32 persones

RedaccióActualitzat

Dimiteix el primer ministre romanès, Victor Ponta. La renúncia es vincula a la manifestació massiva d'aquest dimarts contra el govern per l'incendi de divendres en una discoteca on van morir 32 persones. Ponta ha explicat la seva dimissió per la "necessitat d'assumir responsabilitats per la tragèdia de l'incendi." 

Més de 20.000 manifestants van omplir els carrers de Bucarest per reclamar la dimissió del govern. La multitud es va desplaçar cap al ministeri d'interior i el Parlament, i també cap al barri on estava ubicada la discoteca sinistrada. Els concentrats van exigir la dimissió del primer ministre i del ministre d'interior, i també de l'alcalde del districte on estava ubicat el local.  

Però, a més a més, Ponta era a la corda fluixa des de feia mesos per un cas de corrupció. Està acusat de falsificació, evasió d'impostos i complicitat en el blanqueig de diners abans d'arribar al càrrec. Tant el president del país com l'oposició havien demanat diverses vegades la seva dimissió.

Després d'anunciar la seva dimissió, el polític socialdemòcrata ha penjat un missatge en el seu mur de Facebook on dóna les gràcies a tots els metges que han fet bé la seva feina i la seva dedicació cap als ferits. Porta s'ha mostrat interessat en la situació i les necessitats de cada malalt i dóna les gràcies, en el seu missatge, a tota l'ajuda rebuda:

Mulțumesc tuturor medicilor care își fac datoria față de răniți! Sunt interesat în continuare de situația fiecărui...

Posted by Victor Ponta on dimarts, 3 / novembre / 2015

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut