Estrasburg

El primer ministre irlandès demana "diàleg" entre Rajoy i el futur govern català

En resposta a l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé, Leo Varadkar ha defensat que el diàleg és "l'única solució" a la crisi política a Catalunya

Actualitzat

El primer ministre irlandès, Leo Varadkar, ha instat el govern espanyol a dialogar amb el futur govern català. Varadkar ha fet aquest dimecres al matí un discurs sobre el futur d'Europa al ple del Parlament europeu, a Estrasburg. Després, en resposta a la pregunta feta per l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé, ha apostat pel diàleg per resoldre la crisi política a Catalunya:

"Catalunya és una de les meves parts favorites del món, Barcelona és una de les meves ciutats favorites. Crec que l'única solució és el diàleg i espero que el govern central a Madrid entauli un diàleg amb el nou govern a Catalunya"

En la seva pregunta, Solé ha assenyalat que, a la constitució del Parlament català d'aquest dimecres, "vuit parlamentaris no han pogut acudir-hi perquè estan empresonats o a l'exili". L'eurodiputat català ha interpel·lat Varadkar sobre si "contempla una UE en la qual polítics honestos poden ser enviats a l'exili o enviats a la presó per complir un mandat democràtic" o bé "gent pacífica és colpejada per la policia únicament perquè volen votar".

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut