Conakry

El primer ministre de Guinea Conakry es lliura a la junta militar que governa el país

El primer ministre de la República de Guinea, Ahmed Tidiane Souaré, i diversos membres del govern s'han lliurat aquest dijous a la junta militar que dimarts passat va ocupar el poder després de la mort del president del país. Aquesta rendició es produeix poc després que el capità colpista Moussa Dadis Camara s'hagi autoproclamat president del país. En un missatge per ràdio, el capità de l'exèrcit que encapçala el cop ha assegurat que no pensa perpetuar-se en el poder i que no té ambició de ser candidat a les eleccions presidencials. Mentre l'oposició ha demanat que es convoquin eleccions, els militars semblen estar-hi disposats, però no de manera immediata.

Actualitzat
Els colpistes consoliden el seu poder després que el capità Moussa Camara, instal·lat com a cap d'estat "de facto", hagi rebut aquest dijous el suport directe del primer ministre deposat, que diu que altres membres del govern del president Lansana Conte també estan disposats a treballar amb la junta militar. 

La Unió Europea ha demanat una transició pacífica que porti a unes eleccions lliures sota la supervisió d'observadors internacionals. Per la seva banda, la Casa Blanca ha rebutjat el cop d'estat i ha demanat el retorn a un govern civil.

Camara va declarar aquest dimecres que no pensa perpetuar-se en el poder i que no té ambició de ser candidat a les eleccions presidencials, que ha promès que se celebraran el 2010. Per la seva banda, dos partits de l'oposició al president Lansana Conte, mort dimarts passat, han demanat als militars que convoquin eleccions abans que s'acabi el 2009.

Guinea Conakry és un dels primers exportadors mundials del mineral d'on s'extreu l'alumini i fins ara l'activitat minera al país no s'ha vist afectada per la mort de Conte i el posterior cop d'estat incruent.
Anar al contingut