Brussel·les

El primer mininistre belga parla de l'auge de l'independentisme al Consell Europeu

El primer ministre belga, el francòfon Elio di Rupo, va treure el tema per relacionar l'auge del sobiranisme a Europa amb la crisi econòmica. Di Rupo va fer una crida a la unitat i va considerar que "no és el moment de separacions entre els països ni dins dels països". Rajoy, segons ha assegurat ell mateix, no va intervenir en el debat.

Brussel·lesActualitzat
L'independentisme ha fet acte de presència, també, al Consell Europeu que s'ha tancat a Brussel·les. Ha estat de la mà del primer ministre belga, el francòfon Elio di Rupo, que ha relacionat l'auge del sobiranisme a Europa amb la crisi econòmica. Di Rupo ha fet una crida a la unitat i ha considerat que "no és el moment de separacions entre els països ni dins dels països".

El màxim responsable del govern belga ha introduït el debat sobre el sobiranisme amb els seus companys europeus tot just una setmana després de la victòria dels independentistes flamencs en les eleccions municipals d'aquest país.  

A banda de considerar que una sortida de la crisi frenaria les tendències independentistes, Di Rupo ha admès que, durant el Consell d'aquest dijous, es va discutir sobre això i que també va debatre la vinculació de l'extremisme i el populisme amb el context econòmic negatiu.

Un cimera sobre la qüestió?


En el marc d'aquesta conversa, segons publica el diari belga "Le Soir", el primer ministre italià, Mario Monti, hauria proposat la celebració d'una cimera dedicada exclusivament a tractar, justament, l'independentisme, l'euroescepticisme i el populisme.

Rajoy no va intervenir en la conversa


Sembla que, en aquest debat, el president espanyol, Mariano Rajoy, no hi va intervenir. Ho ha afirmat, en resposta als periodistes, en la roda de premsa que ha ofert a Brussel·les, un cop acabada la cimera. Rajoy també ha assegurat que ni a la reunió ni fora d'ella ningú li ha fet cap pregunta referida a l'independentisme català.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut