El primer front de la setmana poc actiu

Petit canvi de temps. Arriba un front poc actiu, que deixarà pluges minces i farà baixar les temperatures. El mestral i tramuntana entraran al final del dia. El pròxim front un pèl més actiu podria arribar de cara a dijous.

Néstor GómezActualitzat

La nova setmana ens pot portar algunes novetats en el temps. La primera arribarà dilluns, en forma de front poc actiu. No deixarà gaire pluja, però trencarà la monotonia anticiclònica i normalitzarà una mica les temperatures.

Cel tapat durant gran part de la jornada. Pot ploure a qualsevol indret, però sempre amb més probabilitat cap al nord-est al llarg del vespre. En tot cas, les pluges seran minses i de poca intensitat. La cota de neu baixarà d'uns 1.500 a uns 1.000 metres al Pirineu Oriental.

Les temperatures trontollaran després del pas del front. Les mínimes han estat suaus, amb valors sota zero només a alta muntanya del Pirineu. Les màximes han baixat i els valors més elevats del dia s'ha mogut a l'entorn dels 15 ºC.

 

El vent serà un factor que també entrarà en joc després de dies de calma, amb algun cop de garbí moderat cap a la costa central durant la primera part del dia i una intensificació del ponent i el mestral de cara a la segona a les comarques de Barcelona i Tarragona. La tramuntana també arribarà a l'entorn del cap de Creus i al vespre.

El front també travessarà a corre-cuita el País Valencià, amb alguns ruixats febles i minsos, sempre més probables cap a l'interior. La ventada s'intensificarà amb el pas de les hores. A les Balears, el garbí acabarà girant a mestral. Les pluges més abundants s'esperen a la tarda i cap al nord. En aquest cas, sí que hi pot haver alguns ruixats més intensos i abundants.

I els pròxims dies...

Dimarts serà un dia més fred i amb una mica de vent. Dimecres, les temperatures tornaran a pujar i per dijous es preveu l'arribada d'un altre front fred.

.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut