Barcelona

El primer condemnat a presó per contaminació acústica demana l'indult

L'antic propietari del bar El Portet, situat al barri de Gràcia de Barcelona, ha demanat l'indult al govern espanyol. Dionisio Mestres va ser condemnat a quatre anys de presó per un delicte de contaminació acústica i contra el medi ambient per excessiu i reiterat soroll. El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència, la primera per aquest tipus de delicte que es dóna en el conjunt de l'estat espanyol. L'Audiència de Barcelona disposa fins a finals de la setmana que ve per decidir si el fa ingressar immediatament a presó o si li concedeix una suspensió cautelar de la condemna fins que no es resolgui la petició d'indult.

Actualitzat
Dionisio Mestres s’havia negat en diverses ocasions a solucionar els problemes de soroll del seu bar, al carrer Sicília de Barcelona, malgrat les constants queixes dels veïns pel soroll a les nits. Finalment l’Audiència de Barcelona va acabar imposant-li una condemna que ara ha estat ratificada pel Suprem.

El jutge de l’Audiència ha reconegut que la sentència té una funció pedagògica per enviar el missatge que a partir d’ara, la justícia es pren seriosament els temes de molèsties als veïns pel soroll nocturn.
Anar al contingut