El preu dels segells puja 5 cèntims, en un dels augments més alts de l'última dècada

Correus justifica la pujada per millorar la qualitat i l'eficiència del servei

RedaccióActualitzat

Enviar una carta per Correus a un altre punt de l'estat costarà a partir de l'1 de gener 5 cèntims més. Caldrà posar-hi 55 cèntims en segells. El franqueig de les cartes internacionals s'apujarà de 10 cèntims.

Correus justifica la pujada per millorar la qualitat i l'eficiència del servei. Assegura que, de tota manera, les tarifes postals de l'estat espanyol són de les més econòmiques de la Unió Europea.

Aquesta és la tercera pujada més gran en 10 anys i la segona consecutiva. Aquest 2017 ja va pujar un 11% i el 2015 un 10,5%. La tarifa postal està considerada un servei públic.

El burofax mantindrà les seves tarifes, tot i que el burofax premium pujarà un 3,06% i costarà 26 cèntims d'euros més.

La societat postal pública assegura que, tot i la pujada, Espanya seguirà figurant el 2018 entre els països de la UE amb les tarifes postals més econòmiques. Segons indica, el preu mitjà del segell comú és inferior a la mesura del que costa a Europa (0,88 euros), i el d'altres països de l'entorn com Alemanya (0,70 euros), Regne Unit (0,79 euros) i França (0,85 euros).

Un mercat a la baixa

Els enviaments postals de cartes, targetes, cartes certificades i notificacions continua caient any rere any. Les últimes dades, de 2016, mostren una caiguda del 6,5% respecte a l'any anterior. En concret, es van gestionar gairebé 227 milions menys d'enviaments tradicionals

En el 64% de les llars espanyoles, segons dades de Correus, no es va enviar ni una sola carta.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut