El preu del raïm torna a enfrontar els viticultors i fa perillar la taula interprofessional

El temps de verema s'acosta, però encara no saben a quant vendran la collita. Això és el que els passa al Penedès amb el raïm blanc. No es posen d'acord sobre el preu. El problema de fons és que no tothom aposta per la qualitat del raïm i això acaba sent una excusa perquè alguns paguin fins i tot per sota del preu de cost. La preocupació al sector ha motivat que una part dels elaboradors hagin abandonat la taula interprofessional, creada precisament per arribar a un acord.
El preu del raïm torna a enfrontar els viticultors i fa perillar la taula interprofessional
Vilafranca del Penedès

El preu del raïm torna a enfrontar els viticultors i fa perillar la taula interprofessional

El temps de verema s'acosta, però encara no saben a quant vendran la collita. Això és el que els passa al Penedès amb el raïm blanc. No es posen d'acord sobre el preu. El problema de fons és que no tothom aposta per la qualitat del raïm i això acaba sent una excusa perquè alguns paguin fins i tot per sota del preu de cost. La preocupació al sector ha motivat que una part dels elaboradors hagin abandonat la taula interprofessional, creada precisament per arribar a un acord.
Actualitzat
Alguns viticultors del Penedès desmenteixen que la collita d'enguany sigui de gran quantitat i asseguren que serà de molta qualitat. Altres viticultors, però, no comparteixen aquesta previsió, i consideren que la producció de raïm blanc al Penedès serà d'uns 250 milions de quilos. En aquest cas, en sobrarien uns 40 milions, i per això hi ha preocupació en el sector i una part dels elaboradors han abandonat la taula interprofesional en què s'intenta acordar un preu del quilo de raïm blanc. Encara es calcula en pessetes, i hi ha consens a considerar que, si els costos de producció són de 35 pessetes, un preu inferior no és suportable a la llarga. Per la majoria, l'única sortida possible és treballar prou la vinya per fer un raïm de qualitat que estigui ben pagat.