Un cartell de pisos en venda
El novembre és el tercer mes amb pujades consecutives en la venda de pisos
Barcelona

El preu de la vivenda es dispara a Catalunya un 8,6% interanual el primer trimestre del 2016

Forta acceleració de la compravenda d'habitatges a Catalunya a l'abril en pujar un 24,5% respecte a l'abril del 2015

RedaccióActualitzat

Es disparen a Catalunya el preu de l'habitatge i el nombre de transaccions de compravenda durant els primers mesos del 2016. El preu de l'habitatge es va disparar un 8,6% al primer trimestre d'aquest any a Catalunya, respecte al mateix període del 2015, segons les xifres que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística. És el segon territori de l'estat on més s'han apujat els preus dels habitatges de gener a març, darrere de Cantàbria. A Espanya, el preu de la vivenda ha pujat un 6,3% al primer trimestre. Es tracta del repunt més gran des del tercer trimestre del 2007.

Per tipus d'habitatge, creix més el preu del de segona mà que el de nova construcció, però tots dos superen el 8% i la diferència és de només 3 dècimes.

També hi ha hagut una forta acceleració de la compravenda d'habitatges a Catalunya durant l'abril. Va augmentar un 24,6% respecte al mateix mes del 2015. Es van registrar 5.465 transaccions, la majoria sobre vivendes de segona mà. Segons les xifres de l'INE, al conjunt de l'estat la compravenda d'habitatges va créixer un 29% a l'abril, amb 35.199 operacions, que és la xifra més alta des del febrer del 2013.

Les illes Balears, en primera posició, i el País Valencià, a la tercera, superen, de molt, la mitjana del conjunt de l'estat. La compravenda d'habitatges es va disparar per sobre del 60 i el 45%, respectivament, respecte al mateix mes del 2015.

Anar al contingut