Factures de la llum
Factures de la llum
Barcelona

El preu de la llum es torna a disparar

Es tracta de la tercera referència més alta des que va començar l'any, només superada pels preus que es van registrar dijous i divendres de la setmana passada

RedaccióActualitzat

El preu de la llum tornarà a estar aquest dilluns per sobre dels 80 euros el megawatt hora després d'un cap de setmana de contenció. En concret, costarà uns 84 euros de mitjana. Es tracta de la tercera referència més alta des que va començar l'any, només superada pels preus que es van registrar dijous i divendres de la setmana passada, quan el preu de l'electricitat es va disparar coincidint amb l'onada de fred.

Enllaços útils per seguir el preu de l'electricitat, majorista i domèstica

L'hora més cara serà les nou del vespre, moment en què el preu del megawatt hora s'enfilarà fins als gairebé 98 euros. I la més barata, a banda de la matinada, a les cinc de la tarda. Aquests preus elevats es tornen a equiparar als que es van registrar el desembre del 2013. Aleshores, el govern espanyol va suspendre l'anterior sistema de subhasta elèctrica i el va substituir per l'actual, en què el cost de l'electricitat queda vinculat al preu de cada hora.

Anar al contingut