Fa pocs dies que ha començat la collita de cireres al Baix Segre
Fa pocs dies que ha començat la collita de cireres al Baix Segre
Seròs

El preu de la cirera, pels núvols

La poca producció dispara el preu de les cireres més primerenques, que s'enfila fins als 20 euros el quilo

Teresa MaciàActualitzat

Tret de sortida de la campanya de la fruita, amb la collita de les cireres. Fa pocs dies que ha començat al Baix Segre amb bons preus per als productors, però poca producció de les varietats més primerenques. Segons les primeres previsions, podria haver-hi un 40% menys de producció que la temporada passada, tal com ha explicat a TV3 el productor Francesc Pena.

"Hem tingut un hivern molt fred, una primavera espectacular, una floració uniforme que hauria hagut de permetre la pol·linització. I, tot i així, les varietats primerenques han tingut un descens de la producció."

Els pagesos esperen que la possible arribada de pluges i gelades no espatlli la producció. Per ara, les primeres collites són d'una qualitat excel·lent. Acabades de collir, ja s'envasen per anar al mercat i, en alguns casos, s'exporten a llocs tan llunyans com Dubai.

La davallada de la producció ha fet pujar el preu de les cireres, que a les botigues pot arribar fins als 20 euros per quilo, una xifra que no està a l'abast de totes les butxaques.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut