Marbella

El presumpte "cervell" de la trama de corrupció de Marbella declara sobre la documentació intervinguda

El presumpte "cervell" de la trama de corrupció de Marbella i l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament de la ciutat malaguenya, Juan Antonio Roca, ha declarat davant del jutge sobre la documentació que li va ser intervinguda en el "cas Saqueig 1". Aquesta ha estat la segona declaració de l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament, després d'haver-se destapat l'extensa xarxa delictiva que hauria desviat més de 2.600 milions d'euros dels fons municipals. El jutge imputa a Roca els delictes de blanqueig de diners, suborn, prevaricació i malversació de cabals públics, entre d'altres.

Actualitzat

El jutge instructor del cas de corrupció urbanística a Marbella ha pres declaració a l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament de la ciutat malaguenya i considerat el "cervell" de la trama de corrupció municipal. Segons ha explicat l'advocat de la defensa, la compareixença de Roca no s'ha fet a petició seva, sinó per parlar de la documentació intervinguda en el "cas Saqueig 1" que segueix l'Audiència Nacional. D'aquesta manera Roca ha declarat per segon cop, i ha sortit de presó per primera vegada des que el jutge va decretar-ne la presó incondicional per risc de fuga.

També ha declarat, per una altra causa, l'exprimera tintent d'alcalde de Marbella Isabel García Marcos.

Segons l'advocat del "cervell" de la trama de corrupció, les forces de seguretat han advertit a la dona de l'assessor d'Urbanisme que s'estigui a casa perquè es podria tornar a escorcollar la vivenda familiar.

Juan Antonio Roca és a la presó d'Alhaurín de la Torre des del 29 de març després de detenir-lo durant l'Operació Malaia perquè, segons el jutge instructor, Miguel Ángel Torres, existeix risc de fuga i reincidència, ja que té altres causes pendents. El magistrat imputa a l'exassessor urbanístic els delictes de blanqueig de diners, tràfic d'influències, suborn, prevaricació i malversació de cabals públics, entre d'altres.

La defensa de l'exassessor urbanístic va presentar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial perquè Roca quedés en llibertat. Amb tot, encara no s'ha resolt.

En qualsevol cas, el jutge Torres manté que Roca és el propietari de grans finques, un palau, dos hotels, un aparcament i un helicòpter. A més, creu que controlava i dirigia les decisions municipals més que no pas l'exalcaldessa de Marbella Marisol Yagüe.

Anar al contingut