Cordó policial a l'entrada de l'Institut Joan Fuster de Barcelona (EFE)
Cordó policial a l'entrada de l'iIstitut Joan Fuster de Barcelona (EFE)
Barcelona

El presumpte autor de l'atac al Joan Fuster passa la nit a l'Hospital Sant Joan de Déu, on han avaluat la seva salut mental

La situació psiquiàtrica de l'adolescent és clau per determinar les conseqüències que el crim pugui tenir per a ell

RedaccióActualitzat

L'estudiant de 13 anys que, presumptament, va matar un professor disparant-li amb una ballesta a l'Institut Joan Fuster de Barcelona ha passat la nit a l'Hospital Sant Joan de Déu, on l'han sotmès a un examen mèdic per valorar-ne l'estat psiquiàtric i psicològic. D'acord amb la llei és no imputable perquè no ha complert encara els 14 anys, En un primer moment, el noi va quedar retingut pels Mossos d'Esquadra al mateix centre educatiu, acompanyat dels seus pares.

La situació psiquiàtrica de l'adolescent és clau per determinar les conseqüències que el fet pugui tenir per a ell, que en cap cas podran ser penals, ja que per llei no se'l pot considerar responsable dels seus actes.

Diverses associacions han posat de manifest l'increment de trastorns mentals en menors i han demanat més recursos per detectar i tractar conductes de risc.

El menor ha estat acompanyat pels seus pares, que en mantenen la custòdia, ja que no hi ha indicis de família desestructurada. Ara, serà la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència la que decidirà quin tractament reeducatiu ha de rebre el menor.

Anar al contingut