Moascou

El presumpte assassí de Litvinenko diu que l'exespia rus treballava per als serveis secrets britànics

L'exagent del KGB Andrei Lugovoi, acusat per la justícia britànica per l'assassinat de l'antic espia rus Alexandr Litvinenko i de qui Londres demana l'extradició, ha dit que Litvinenko treballava per als serveis secrets britànics. Lugovoi, que ha fet la seva primera roda de premsa des que va ser acusat, ha assegurat que Litvinenko va passar al govern britànic documents del Consell de Seguretat rus. A més, ha dit que, fins i tot, els serveis secrets britànics li van proposar a ell mateix trobar informació comprometedora sobre el president rus i la seva família. Lugovói, ha avançat tres possibles autors de l'enverinaments: els serveis d'espionatge britànics, el magnat rus Borís Berzovski, o bé algú que es volia venjar per haver col·laborat contra la màfia.

Actualitzat

"Avui faré una declaració que ha de donar llum a la fosca història política en què el paper principal correspon als serveis secrets britànics i als seus agents Berzovski i el difunt Litvinenko." Així ha començat Lugovoi la seva primera roda de premsa des que va ser acusat per Londres d'haver assassinat Litvinenko.

Segons ha assegurat, l'exespia rus li hauria explicat que va passar documents del Consell de Seguretat rus al govern britànic, així com també ho va fer Borís Berzovski. És més, Lugovoi ha dit que, fins i tot, els serveis secrets britànics li van proposar a ell mateix buscar informació comprometedora sobre el president rus, Vladímir Putin, i la seva família.

A més, Lugovoi, ha apuntat tres possibles autors de l'assassinat de Litvinenko, enverinat amb poloni 210, una substància radioactiva altament tòxica. Segons ha dit, podrien ser: els serveis d'espionatge britànics, algú que es volia venjar de l'exespia per la seva col·laboració amb la policia espanyola en la lluita contra la màfia russa, i el magnat rus Borís Berzovski, amb qui s'ha de centrar la principal línia d'investigació, segons ha dit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut