El comissari d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, passa per darrere del ministre italià d'Economia, Giovanni Tria (Reuters)
El comissari d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, passa per darrere del ministre italià d'Economia, Giovanni Tria (Reuters)

El pressupost per a la zona euro s'obre camí

Pilar AbrilActualitzat

La proposta francoalemanya perquè la zona euro disposi d'un pressupost propi es va obrint camí. Aquest dilluns, els ministres d'Economia de l'Eurogrup han començat a debatre aquesta possibilitat de cara a la cimera de l'euro que els caps d'estat faran al desembre.

La idea és disposar d'uns fons que en temps de crisi permetin, per exemple, cofinançar inversions, però també les prestacions d'atur. La proposta ha estat ben rebuda per la major part dels ministres, amb l'excepció d'Itàlia, perquè no es podria beneficiar del fons si no compleix els objectius d'estabilitat marcats per Brussel·les.

Amb tot, la ministra espanyola d'Economia, Nadia Calviño, s'ha mostrat confiada que la proposta tirarà endavant.

"Més enllà d'idees abstractes com un pressupost o una capacitat fiscal europea, s'ha posat sobre la taula una possibilitat concreta de treballar sobre la base d'una proposta de la Comissió: un mecanisme d'estabilització que inclouria la protecció d'inversions i, possiblement, una assegurança de desocupació"

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaItàlia
Anar al contingut