Pequín

El president xinès rep la Nobel de la Pau birmana Aung San Suu Kyi, líder opositora al seu país

La premi Nobel de la Pau va estar quinze anys privada de llibertat durant la junta militar birmana, un règim que va rebre el suport de Pequín

RedaccióActualitzat

El president de la Xina, Xi Jinping, ha rebut la líder opositora birmana, Aung San Suu Kyi, l'endemà del començament de la visita de la premi Nobel de la Pau a aquest país. Xi Jinping ha rebut Suu Kyi al Gran Saló del Poble, a Pequín, seu del poder legislatiu i on s'acostuma a rebre els caps d'estat i de govern estrangers, fet que demostra la importància que el govern atorga a la visita de la líder birmana. La Xina considera la visita com una iniciativa de "partit a partit". Els xinesos han convidat la líder birmana pocs mesos abans de les eleccions de cap d'any a Birmània, on es preveu una possible victoria de la Lliga Nacional per la Democràcia de Suu Kyi.

La líder opositora, que va estar quinze anys privada de llibertat durant la junta militar birmana, la qual rebia suport de la Xina, allargarà el viatge fins diumenge. L'objectiu és impulsar els llaços amb el Partit Comunista Xinès, deixant al marge la defensa dels drets humans i la democràcia que li va donar relleu internacional.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut