Barcelona

El president xinès, Hu Jintao, desbanca Obama com a home més poderós del món, segons la revista "Forbes"

El president xinès, Hu Jintao, és l'home més poderós del món, segons el rànquing que elabora la revista econòmica "Forbes". Hu ha desbancat el president dels Estats Units, Barack Obama, que encapçalava la llista l'any passat i que ara ocupa el segon lloc. A Hu i Obama els segueixen el rei de l'Aràbia Saudita, el primer ministre rus, Vladímir Putin, i el papa Ratzinger, que la revista situa com a cinquena persona més influent. La primera dona a aparèixer a la llista és Angela Merkel, que se situa en sisena posició.

Actualitzat
La revista "Forbes" reconeix el poder del president xinès, Hu Jintao, a qui situa com a home més influent del món amb l'argument que és qui més persones dirigeix al planeta, una cinquena part de la població mundial. El rànquing, però, també valora l'empenta de l'economia del gegant asiàtic, que en uns 25 anys podria superar la dels Estats Units, segons els pronòstics.

De moment, però, la Xina ha superat els Estats Units en aquesta llista, ja que Hu Jintao ha relegat Obama a una segona posició. La revista ho justifica pel poder que ha perdut l'inquilí de la Casa Blanca després del revés a les eleccions a mig mandat dels Estats Units.
Anar al contingut