Primer pla de Sergi Albarrán conversant amb el seu advocat, Ramon Setó, al costat del portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Rico…
Primer pla de Sergi Albarrán conversant amb el seu advocat, Ramon Setó, al costat del portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, davant dels jutjats de Tarragona. Imatge del 2 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

El president local d'ERC a Tarragona presenta denúncia als jutjats després ser colpejat per la policia durant l'1-O

ACN Tarragona.-El president local d'ERC a Tarragona, Sergi Albarrán, ha presentat aquest dilluns a la tarda una denúncia al jutjat de guàrdia després de resultar ferit, aquest diumenge, en una càrrega de la policia espanyola al centre de Tarragona. Albarrán ha relatat que es trobava en primera línia a la Rambla Nova i que la situació era "tensa" i "perillosa" després que els agents irrompessin a l'Institut Tarragona per endur-se el material del referèndum. Segons ha explicat, van fer un passadís per deixar-los sortir mentre cridaven als agents que marxessin. Després de sentir trets de bales de goma, Albarrán ha afirmat que va rebre un cop a un casc que duia a les mans -que va quedar "trencat"-, un cop d'escut i un cop de porra al cap que el va fer caure a terra. Diverses persones el van socórrer mentre sagnava i el van acompanyar en direcció a l'ambulància, però quan van traspassar el cordó policial alguns agents els van colpejar novament amb la porra, segons ha denunciat. Un d'ells, que a més va ser "llençat a terra", també denunciarà els fets.

Segons Ramon Setó, advocat de Drets, la denúncia s'ha acompanyat de nombrosos vídeos i fotografies que il·lustren l'actuació policia. Tot i que els agents que van protagonitzar aquests fets encara no han pogut ser identificats, l'advocat ha explicat que la denúncia s'ha interposat pels presumptes delictes de lesions, danys i vulneració del dret a manifestació. Albarrán ha fet una crida a totes les persones que van ser colpejades per la policia que acudeixin al metge, sol·licitin un informe mèdic i presentin denúncia als jutjats. "Estem segurs que la xifra de ferits que ha fet pública el Govern s'incrementarà moltíssim. Si no ho fem, els donem la raó", ha advertit.

Anar al contingut