José Antonio Monago, president d'Extremadura, en una imatge d'arxiu
José Antonio Monago, president d'Extremadura, en una imatge d'arxiu
Càceres

El president d'Extremadura defensarà Ibarra si la Generalitat s'hi querella perquè va comparar Mas amb Hitler

El president d'Extremadura, el popular José Antonio Monago, sortirà en defensa de l'expresident extremeny, el socialista Rodríguez Ibarra, si la Generalitat s'hi querella perquè va comparar Artur Mas amb Hitler.

RedaccióActualitzat
El president d'Extremadura, el popular José Antonio Monago, sortirà en defensa de l'expresident extremeny, el socialista Rodríguez Ibarra, si la Generalitat s'hi querella perquè va comparar Artur Mas amb Hitler. Tot i que el govern estudia emprendre accions legals, el president Mas no ha volgut entrar en la polèmica. El Consell d'Estat, del qual és membre Rodríguez Ibarra, encara no s'ha pronunciat sobre aquestes declaracions.

Monago ha dit que ha escoltat "amb molt deteniment" les declaracions d'Ibarra i al seu judici, "no va fer aquestes comparacions". És més, el president extremeny no entén el que ha qualificat d'"interpretacions" i ha advertit que "allà cadascú quan s'inventa la comparació". A més, ha ofert a Rodríguez Ibarra els serveis jurídics de l'administració que presideix si finalment la Generalitat decideix presentar una demanda contra ell per les seves paraules. Així, ha subratllat que "el govern d'Extremadura defensarà a qui va ser el president dels extremenys durant gairebé tres dècades perquè és una obligació que l'executiu, sobretot quan es pretén interposar una querella sobre el que no s'ha dit".

Monago ha criticat la Generalitat perquè demana "protecció de drets" quan "amb determinats actes que fan en el seu Parlament se salten el dret", ha reprovat. I ha afegit que "això és un no viure per a alguns que veiem al que està portant el nacionalisme a Catalunya".
Anar al contingut