Jesús Barrientos, president TSJC
Jesús Barrientos, president TSJC

El president del TSJC lamenta que Torra "pretengui deslegitimar el poder judicial"

Jesús Barrientos fa referència a les crítiques fetes dijous pel president Torra

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal de Justícia de Catalunya, Jesús Barrientos, també s'ha pronunciat aquest divendres sobre els mails d'uns quants jutges desqualificant l'independentisme.

Barrientos ha dit que els magistrats també són ciutadans i tenen ideologia pròpia, però que això no compromet la independència judicial.

"També són ciutadans, és clar, i tenen ideologia pròpia i diversa, només faltaria! Però en el desenvolupament judicial són radicalment independents."

Ho ha dit durant l'acte d'homenatge a Emilio Berlanga, president de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC.

Barrientos també ha afirmat que no comparteix el contingut, però sí que comparteix la preocupació suscitada pel que han escrit "uns pocs jutges en un sistema d'intercanvi privat de comunicacions entre magistrats". I que, si hi hagués alguna responsabilitat, correspondria al Consell General del Poder Judicial depurar-les.

"No comparteixo les afirmacions que s'hi han publicat, ni l'entorn escollit resulta apropiat per emetre opinions particulars. Correspondrà al CGPJ depurar les responsabilitats conseqüents, si n'hi hagués."

Però el president del TSJC acaba lamentant que la Generalitat, amb les seves crítiques, hagi volgut deslegitimar el poder judicial davant la ciutadania, en referència a les crítiques fetes dijous pel president Torra.

"Només puc lamentar que sigui des d'un altre poder públic que es pretengui deslegitimar davant de la ciutadania el seu poder judicial."

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut