Madrid

El president del Tribunal de Comptes nega irregularitats però canviarà el sistema de contractació

En una compareixença al Congrés, Álvarez de Miranda promet més transparència, davant les critiques de favoritisme a algunes famílies

RedaccióActualitzat

No hi va haver irregularitats però es canviarà el procés de selecció del seu personal. Així ho ha dit aquest dimarts el president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, en la seva compareixença al Congrés, quan s'ha referit a les acusacions fetes des de l'oposició sobre el suposat favoritisme a algunes famílies dins l'organisme que dirigeix. Álvarez de Miranda ha explicat, davant la Comissió Mixta de Relacions amb el Tribunal de Comptes, que es modificarà el sistema de contractació, s'eliminarà els llocs de lliure designació i s'estudiarà sotmetre's a l'auditoria d'un organisme extern.

Als últims dies havien aparegut informacions publicades al diari "El País" sobre possibles casos de nepotisme en la contractació de personal o irregularitats en la contractació d'obres. El president del Tribunal de Comptes ha negat aquestes acusacions, però alhora ha afegit que, per millorar la imatge de l'organisme, a partir d'ara es publicaran tots els contractes d'obres així com la relació de llocs de treball i currículum de qui accedeixi a aquestes feines.

Ramón Álvarez de Miranda ha aclarit que es canviaran els processos de selecció per als llocs de lletrats i auditors per assimilar-los a altres oposicions com les d'advocat o interventor de l'estat, "uns cossos -ha dit- de prestigi reconegut".

Sobre les denúncies de nepotisme publicades a "El País", el màxim responsable del Tribunal de Comptes ha acusat el rotatiu de fer "una foto fixa" de processos que han passat durant més de 30 anys. Pel que fa a les relacions familiars d'un centenar de treballadors del tribunal, Álvarez de Miranda ha assegurat que "es fiquen tots els casos en el mateix sac" tot i que es tracta de situacions "heterogènies". Diu que alguns d'aquests treballadors es van incorporar "abans que el seu suposat benefactor", que altres estan relacionats amb polítics "que mai van estar vinculats amb el tribunal" i que alguns "han establert els seu vincles familiars un cop incorporats a l'organisme".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut