Madrid

El president del Suprem diu que els jutges no suspendran d'ofici actes de campanya

Carlos Lesmes ha afirmat a Barcelona que cada jutge decidirà si prohibeix actes de l'1-O si algú l'hi demana i ha remarcat el seu suport als jutges destinats a Catalunya i a la seva actuació "independent, imparcial i responsable"

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha dit que els jutges no suspendran d'ofici cap acte de campanya del referèndum. Caldrà que l'advocacia de l'Estat o la fiscalia ho demanin i els jutges decidiran en funció de cada cas. Lesmes ho ha assegurat aquest divendres a Barcelona, després de reunir-se amb la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Lesmes ha assegurat que no ha vingut a donar "instruccions" perquè ell no dirigeix la investigació i per tant no pot "preveure" les decisions dels diversos jutges.

"Cadascun d'ells decidirà si és oportú, convenient i ajustat a la legalitat, d'ofici no ho faran, només a petició d'una part, valorant les circumstàncies del cas i amb absoluta independència, com sempre, i prendran la decisió que correspongui, que pot ser d'un tipus o d'un altre."

En tot cas, el president del Suprem ha explicat que "no es pot oblidar que els jutges es deuen a la llei, no es pot esperar que no la compleixin". I ha afegit: "Els jutges estan en allò que s'espera d'ells, amb serenitat, tranquil·litat, compromís per actuar amb plena independència, imparcialitat i responsabilitat en la defensa de l'ordenament jurídic."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut