Sanà

El president del Iemen rebutja signar l'acord amb l'oposició per fer el traspàs del poder

El Partit del Congrés Popular del president iemenita, Ali Abdallah al-Salih, ha rebutjat aquest diumenge l'acord pel traspàs pacífic del poder al Iemen, proposat pel Consell de Cooperació del Golf Pèrsic (CCG). Segons han indicat fonts governamentals, durant una reunió a la qual ha assistit Al-Salih, la formació política s'ha negat a rubricar l'entesa amb l'oposició si les dues parts no subscriuen una estratègia amb un calendari que fixi l'aplicació de la iniciativa. L'acord amb l'oposició donaria immunitat judicial a Al-Salih a canvi de deixar el poder en 30 dies.

Actualitzat
La negativa es produeix l'endemà que representants de la oposició iemenita rubriquessin la iniciativa del CCG, que estableix la transferència del poder al vicepresident en el termini d'un mes, i la convocatòria d'eleccions presidencials i legislatives dos mesos més tard.

Així, aquest diumenge estava previst que fossin el president Al-Salih, més cinc representants del partit al poder, els que signessin el pacte.

Malgrat que els opositors van rubricar l'acord ahir dissabte, Al-Salih va convidar-los a una reunió al palau presidencial per mirar de subscriure'l novament. La proposta va ser rebutjada. "La signatura del pacte de manera unilateral i en sales tancades no pot ser reconeguda, i mostra la intenció de vulnerar els articles del compromís", ha remarcat el vicepresident general del partit, Sultan al Burkani.

Per la seva banda, els opositors van rubricar el pacte en presència del secretari general del CCG, Abdel Latif Zayani, i dels ambaixadors dels Estats Units i de diversos països europeus.

La revolta popular no s'atura

La solució a la crisi política que arrossega el Iemen des que van començar les protestes a finals del passat mes de gener torna a quedar en punt mort, mentre continuen les revoltes al carrer.

A més, l'anunci d'aquest diumenge coincideix amb els incidents protagonitzats per seguidors d'Al-Salih, que han tallat els principals carrers de la capital, Sanà, i han cremat pneumàtics per expressar el seu rebuig a la signatura de l'acord. Ahir dissabte, van ser els detractors del president iemenita els que van protagonitzar una manifestació que va causar 30 ferits, molts d'ells estudiants.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut