Iemen

El president del Iemen cedeix el poder per afavorir una transició democràtica

El fins ara president iemenita, Ali Abdallah al-Saleh, ha cedit el poder en un acte oficial a Ryad, a l'Aràbia Saudita. Al-Saleh s'ha convertit en el quart cap d'estat que ha caigut durant l'anomenada "Primavera àrab", que va començar a Tunísia fa un any, i va ser seguida després per Egipte i Líbia, però és el primer que marxa amb un acord negociat a la maleta i que li dóna immunitat.

RedaccióActualitzat
De fet, ja s'ha anunciat que un cop acabi l'acte marxarà als Estats Units per ser ingressat en un hospital. Al-Saleh va resultar greument ferit fa 10 mesos a l'inici de la revolta al seu país, i fins i tot va haver d'estar ingressat durant setmanes en un hospital de l'Aràbia Saudita.

Posteriorment, va tornar al seu país però la situació va seguir empitjorant i va caldre la mediació de diversos països del golf Pèrsic per negociar una sortida política. Al-Saleh serà substituït temporalment pel seu vicepresident amb la intenció d'engegar un procés de transició democràtica.

De moment, però, milers de manifestants han tornat a sortir als carrers de les principals ciutats del Iemen, per protestar per la immunitat concedida a Al-Saleh i demanar que se'l jutgi pels seus delictes. Alguns testimonis informen de combats entre partidaris i adversaris del règim.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut