Porta del Consell Comarcal del Montsià
Porta del Consell Comarcal del Montsià
Montsià

El president del Consell Comarcal del Montsià reté material relacionat amb l'1-O

Francesc Miró assegura que en exercici de les seves funcions públiques queda vinculat pel mandat del Constitucional i, per tant, s'ha d'"abstenir de tramitar, donar suport material, ni cap mena de difusió" als documents retinguts

RedaccióActualitzat

Francesc Miró, el president del Consell Comarcal del Montsià, ha interceptat material relacionat amb el referèndum e l'1-O enviat per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis per distribuir-lo entre els municipis de la comarca. De moment, el té retingut a la seu del Consell Comarcal.

Miró assegura que en exercici de les seves funcions públiques queda vinculat pel mandat del Tribunal Constitucional d'estar-se de dur a terme actuacions que situïn la institució fora del marc jurídic.

"El president del Consell Comarcal, en exercici de les seves funcions públiques, queda vinculat pel mandat del Tribunal Constitucional d'estar-se de dur a terme actuacions que situïn la institució fora del marc jurídic del qual tots l'hem dotat. D'acord amb els preceptes legals cal abstenir-se de tramitar, donar suport material, ni cap mena de difusió per part de la institució de res que estigui fora del seu àmbit competencial."

En un comunicat, el consell afegeix que ha d'"estar al servei dels ciutadans" de la comarca "pensin el que pensin". I reitera:

"El president del consell es reafirma en la seva voluntat de complir la legalitat vigent que ens hem donat entre tots com a garantia de les nostres llibertats, amb lleialtat a la Constitució i l'Estatut."

Miró ha lamentat també les desqualificacions personals i intimidacions, amenaces i insults que ha rebut després de la seva actuació.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut