Sitges

El president del Cercle d'Economia invita a la participació en el referèndum de l'Estatut i retreu a Maragall falta de lideratge

El president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, ha expressat la seva preocupació per una possible reedició del tripartit i ha dit que considera que Pasqual Maragall "no ha tingut el lideratge que tots esperàvem d'ell, i no sé si no ha volgut, no ha pogut o no l'han deixat". Tot i això, Lara ha convidat a la participació en el referèndum de l'Estatut perquè "després d'haver organitzat tant de xivarri, no s'entendria un alt nivell d'abstenció". El president del Cercle d'Economia ha evitat pronunciar-se sobre el "sí" al nou Estatut al·legant que dins del Cercle hi ha diverses sensibilitats al respecte.

Actualitzat

"Em preocupa que després de l'experiència del tripartit, que per mi no ha estat bona, el president digui que no exclou reeditar-lo", ha subratllat Lara, qui ha recordat a Pasqual Maragall que "la classe econòmica no està per uns governs de coalició que discrepen".

Lara, que creu que el 18 de juny "no és el moment d'emetre ni un vot de càstig ni de suport" al govern de Pasqual Maragall, ha evitat valorar si aquesta divisió en el Cercle d'Economia sobre el tema de l'Estatut ha pogut influir en la fredor amb què el públic d'empresaris de la XXII Reunió d'aquesta associació ha rebut el discurs de Maragall, que ha estat molt menys aplaudit que el següent ponent, l'alt representant de Política Exterior i Seguretat de la UE, Javier Solana.

Segons l'opinió de Lara, "el que la gent ha d'entendre és que no estem votant una petita llei, sinó un text de molta transcendència, i és molt important que la gent vagi a votar", i ha reconegut que "no es pot negar que el nou Estatut recull aspectes econòmics positius, en especial el nou finançament autonòmic, i això ja és dir molt".

El Cercle fa mesos que evita posicionar-se sobre l'Estatut, mentre que la plataforma de la societat civil a favor del '"sí" té entre els seus empresaris més rellevants als promotors immobiliaris Felip Massot (Vertix) i Bruno Figueras (Habitat) i els accionistes de Gesmusic, Toni Cruz i Josep Maria Mainat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut