Barcelona

El president del Banc Sabadell qualifica Colau de "personatge folklòric" que ara ha esdevingut institucional

Josep Oliu considera que la futura alcaldessa de Barcelona ha fet el salt de ser "un fet anecdòtic en el món mediàtic a ser una persona que irromp en l'àmbit institucional" i no se sap com actuarà

Actualitzat

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha qualificat la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, de "personatge folklòric que ha esdevingut institucional". En una trobada amb mitjans de comunicació, Oliu ha dit que no té "cap inconvenient" a reunir-se amb la guanyadora de les eleccions municipals i que li "agradaria" fer-ho després que hagi fet el salt de l'activisme al món institucional.

"Ada Colau és una persona a la qual es coneix pel seu activisme i per la seva relació amb les plataformes per a la defensa de les hipoteques i per les seves actuacions en el Parlament, sempre en l'àmbit de la contestació. Ara, aquesta mateixa persona irromp en la vida política i institucional. És passar d'una cosa que havíem vist simplement com un fet anecdòtic en el món mediàtic a ser una persona que irromp en l'àmbit institucional i en el qual no sabem com actuarà"

El president del Sabadell ha recordat que, al llarg d'aquests anys, el banc ha intentat actuar "èticament" i de forma "correcta" en l'àmbit de l'habitatge i que "mai no ha practicat" un desnonament forçós a "persones amb risc d'exclusió social". Per Oliu, "és important marcar la línia divisòria que existeix entre les persones que estan en risc d'exclusió i aquelles que no paguen la hipoteca i que són casos de clar abús".

El banquer ha apuntat que des de fa sis anys treballen amb 68 nodes locals de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i 133 municipis i sempre han aconseguit arribar "a un acord on hi ha un problema social i hem trobat una solució per a aquestes famílies".

"Res a veure" amb Ciutadans

Pel que fa a l'auge de formacions com Podem i Ciutadans, Oliu creu que evidencien que la ciutadania reclama "cares noves i gent no contaminada amb la gestió passada". En aquest sentit, irònicament ha indicat que ni ell ni el Banc Sabadell tenen "res a veure" amb l'impuls i els bons resultats de Ciutadans, després que un periodista li recordés la seva proposta de crear "una espècie de Podem de dretes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut