Washington

El president del Banc Mundial demana perdó per promocionar la seva parella i apujar-li el sou

El president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, ha demanat perdó per haver promocionat la seva parella i haver-li apujat el sou més de 45.000 euros just abans que aquesta deixés de treballar en aquesta institució per passar a l'adminsitració Bush. Però no només això, Shaha Ali Riza, assessora de comunicació, a més del sou de funcionària, ha seguit cobrant del Banc Mundial. D'aquesta manera el seu sou superava el de Condoleezza Rice. El consell d'administració de l'entitat ha indicat que el president no els va consultar sobre l'increment de salari de la seva companya. Malgrat les disculpes de Wolfowitz, són moltes les veus dins de l'organització que en demanen la dimissió.

Actualitzat

Qui va ser el número 2 de la diplomàcia nord-americana en el primer govern de George W. Bush és el protagonitsta del darrer gran escàndol a Washington, que es va destapar la setmana passada. Paul Wolfowitz ha reconegut que, ara fa dos anys, va concedir un ascens a la seva parella, just abans que deixés de treballar en aquesta institució per passar a l'administració Bush. Cal recordar que Wolfowitz va ser un dels ideòlegs de la guerra a l'Iraq i va ser el mateix George Bush qui va pressionar perquè fos escollit per al càrrec. Ara el comitè de trelladors del Banc Mundial n'ha demanat la dimissió.

Però Wolfowitz, lluny de voler deixar el càrrec, ha demanat comprensió: "Vaig cometre un error, pel qual demano disculpes. Però també els demanaria una certa comprensió. No només va ser un dilema personal dolorós, sinó que vaig haver de prendre una decisió just quan vaig començar en aquesta institució. Em vaig trobar navegant en aigües tèrboles", s'ha justificat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut