Tunis

El president de Tunísia decreta l'estat d'emergència a tot el país per l'amenaça jihadista

La declaració d'estat d'emergència a tot el país atorga poders excepcionals als ministeris d'Interior, Defensa i Justícia

RedaccióActualitzat

El govern de Tunísia ha declarat aquesta tarda l'estat d'emergència a tot el país, una setmana després de l'atemptat al complex turístic de Susa que va provocar la mort de 38 persones, la majoria de nacionalitat britànica.

El cap d'estat tunisià, Beji Caid Essebsi, ha fet un discurs per explicar els motius de la declaració d'estat d'emergència. Beji Caid Essebsi s'ha decantat per aquesta mesura d'excepció, que no s'aplicava al país àrab des de feia un any, per reforçar la seguretat després dels dos atemptats que ha sofert el país en menys de tres mesos.

En situació d'estat d'emergència, els ministeris d'Interior, Defensa i Justícia compten amb poders excepcionals per protegir la seguretat de l'Estat. Entre d'altres mesures poden restringir la circulació de persones i vehicles o prohibir qualsevol manifestació o protesta dels ciutadans, sense avís previ.

Aquesta seria la quarta vegada que es decreta l'estat d'emergència en la història d'aquest país nord-africà. En aquesta ocasió, l'estat d'emergència durarà un mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut