El president de Tesla s'arrisca a una important multa o fins i tot pena de presó (Efe)
Nova York

El president de Tesla, investigat per possible manipulació borsària arran d'un tuit

El fundador de la firma d'automoció no va informar el regulador borsari de la seva hipotètica oferta d'accions de l'empresa

Actualitzat

El regulador borsari nord-americà, SEC, investiga si darrere el controvertit tuit del fundador de Tesla, Elon Musk, en què deia que oferiria 420 dòlars per acció, hi havia, en realitat, la intenció de fer pujar la cotització d'aquest valor.

En cas de ser així, s'arrisca a una multa important i, fins i tot, a una pena de presó.

De fet, les accions van pujar d'entrada un 11%. Tot i això, ahir van rebre un correctiu amb una baixada acumulada d'aproximadament un 4%.

La SEC qüestiona en primer lloc que una informació tan rellevant es fes via Twitter, en lloc de presentar-la als òrgans competents, cosa que suposa un incompliment de les normes dels Estats Units sobre protecció dels inversors.

 

 

L'ús de xarxes socials per distribuir informació no està prohibit per la SEC, però sempre que es lliuri a més la documentació pertinent als inversors.

El primer accionista de la líder en mobilitat elèctrica ha afirmat molts cops que vol deixar la borsa per evitar haver de presentar resultats cada trimestre, però, fins ara, mai havia donat una xifra concreta per comprar accions de la seva companyia

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut