Londres

El president de Standard and Poor's dimiteix poc després de rebaixar la qualificació del deute dels EUA

El president de Standard and Poor's, Deven Sharma, dimitirà el 12 de setembre i el substituirà Douglas Peterson, cap d'operacions de Citibank. L'anunci de la dimissió ha arribat pocs dies després que l'agència de ràting rebaixés la qualificació del deute dels Estats Units, cosa que va provocar dies de gran volatilitat als mercats mundials. Standard and Poor's ha dit que una cosa no té a veure amb l'altra.

Actualitzat
El president de l'agència de qualificació de risc Standard and Poor's, Deven Sharma, deixarà el càrrec el 12 de setembre encara que la seva marxa no es farà efectiva fins a finals d'any, segons informa el "Financial Times". L'actual cap d'operacions de Citibank, la unitat bancària de Citigroup, Douglas Peterson, serà el seu substitut.
 
La renúncia del president de Standard and Poor's arriba en un moment en què l'agència està en el punt de mira, després que va rebaixar la qualificació del deute dels Estats Units. La companyia també està sent investigada pel departament de Justícia nord-americà per haver qualificat incorrectament títols hipotecaris, l'enfonsament dels quals va portar a la crisi financera del 2008.

Tot i això, Standard and Poor's ha desvinculat la marxa del seu president de la situació de pressió que viu actualment l'agència. El "Financial Times" relaciona la dimissió amb els canvis que l'agència té previstos fer a finals d'any, que inclouen dividir-se en dues organitzacions.
Anar al contingut