Belgrad

El president de Sèrbia és amenaçat de mort i acusat de "traïdor", sis dies després de firmar l'acord amb la UE

El president de Sèrbia, Boris Tadic, ha rebut una carta on se'l titlla de traïdor i se l'amenaça de mort, quan falten sis dies per a les eleccions legislatives en aquest país, segons informa el diari local "Blic". El rotatiu publica que en la missiva s'assegura que la traïció al poble i al país són el pitjor acte criminal que existeix, i per això rebrà el tractament que mereix qualsevol traïdor: una bala al front. Cap membre de la presidència s'ha pronunciat sobre aquests fets, que es donen sis dies després que el país firmés l'Acord d'Estabilització i Associació amb la Unió Europea, pas previ a l'adhesió.

Actualitzat

El president serbi, un declarat europeista, ha estat amenaçat de mort per carta. En la missiva contra Tadic es diu que la traïció al poble i al país són el pitjor acte criminal que existeix, i per això rebrà el tractament que mereix qualsevol traïdor: una bala al front. El diari local "Blic" ha tingut accés al document, que, malgrat estar segellat als Estats Units, provindria originalment de la mateixa Sèrbia, tot i que encara està per confirmar.

Cap membre del gabinet de Tadic ni la Justícia ha comentat res sobre uns fets que es donen dies després que el país hagi firmat l'Acord d'Estabilització i Associació entre Sèrbia i la Unió Europea, pas previ a l'adhesió. Aquesta qüestió és en el rerefons dels comicis anticipats de diumenge, que enfronta dins del govern les forces nacionalistes i les proeuropees.

La firma de l'acord amb la UE ha estat fortament criticat a Sèrbia per les forces nacionalistes, que asseguren que això suposa un reconeixement indirecte a la independència de Kosovo.

Tadic, per la seva part, insisteix que el procés d'apropament de la UE i la defensa de Kosovo com a part de Sèrbia són dues qüestions separades i ha assegurat que mai no renunciarà a aquest territori.

Anar al contingut