Vukovar

El president de Sèrbia demana perdó per la massacre de Vukovar en una visita plena de simbolisme

Sèrbia es disculpa per la massacre de Vukovar. El president del país, en una visita carregada de simbolisme, ha viatjat a la ciutat i ha demanat disculpes per un setge que el 1991 va acabar amb la vida de 200 croats i l'expulsió ètnica de 22.000 més. La visita s'inscriu en un nou gest de Belgrad cap a la reconciliació amb els seus veïns. A més, es tracta del primer líder serbi que ret homenatge a les víctimes de Vukovar, i ho fa acompanyat del seu homòleg croat, Ivo Josipovic.

Actualitzat
"Sóc aquí per retre homenatge a les víctimes i una vegada més oferir paraules de perdí i expressar penediment." Amb aquestes paraules el president serbi, Boris Tadic, ha començat una visita històrica a la ciutat croata de Vukovar, a l'est del país, que va patir un setge militar brutal durant la guerra als Balcans dels anys 90 per part de les forces sèrbies.

Acompanyat del seu homòleg croat, el dirigent serbi visita, a banda d'un centre memorial, un poble veí on les forces croates van matar un grup de 18 serbis. La visita s'interpreta com un nou gest de Belgrad per reconciliar-se amb les antigues repúbliques iugoslaves, i complir així les peticions de la Unió Europea per entrar al club comunitari.

L'atac contra la ciutat va durar tres mesos, i el novembre del 1991 les forces sèrbies en prenien el control i provocaven 200 morts i l'expulsió ètnica de 22.000 croats. Dos exoficials de l'exèrcit iugoslau han estat condemnats pel Tribunal Penal Internacional per aquells crims.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut