Pla del president de Productors Audiovisuals Federats (PROA) Raimon Masllorens i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) R…
Pla del president de Productors Audiovisuals Federats (PROA) Raimon Masllorens i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) Roger Loppacher mentre conversen en un col·loqui. Imatge publicada el 30 de maig (Horitzontal).

El president de PROA proposa reduir els canals de la televisió pública i aposta per crear un servei d'OTT público-privat

ACN Barcelona.-El president de Productors Audiovisuals Federats (PROA) Raimon Masllorens ha proposat reduir a tres els canals de la televisió pública i ha apostat per crear en un nou servei d'OTT público-privat, diferent del 3 a la carta, i fer d'aquest sistema de distribució de continguts audiovisuals "un referent de continguts mundial". A parer Masllorens, cal mantenir tan sols TV3, 33 i 3\/24."No té sentit tenir 7 canals de televisió quan al món cada cop es consumeix més contingut sota demanda", ha assegurat el representant de les productores privades, que ha analitzat la crisi del sector audiovisual en una ponència el marc del Fòrum de la Comunicació organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Així, Masllorens ha certificat que vivim en temps "alarmants" per un "sector que està completament parat" i ha assegurat que la televisió pública "no està dissenyada per guanyar diners". No obstant això, Masllorens ha dit que "ara que tenim govern" confia "que hi haurà inversió".

Així, per revertir la situació, ha recordat a la futura consellera de Cultura Laura Borràs, present a la sala, que "és bàsic aprovar la taxa de les operadores d'Internet". En aquest sentit, ha proposat que aquesta passi de 25 a 50 cèntims per connexió per poder recaptar fins a 35 milions d'euros que podrien reforçar coproduccions de cinema, series, documentals, animació i videojocs. "Ja ens enfrontarem a les operadores", ha dit en la mateixa línia i en tota una "declaració d'intencions".Dirigint-se al sector de l'audiovisual en general, Masllorens l'ha comparat a un cotxe vell que "no val la pena arreglar". Ha proposat "comprar un cotxe nou, i partir de zero". Segons la proposta del president de PROA, el canal TV3 ha de ser "l'aparador" on vagi a parar "el contingut premium", el 33 ha de repartir-se el contingut d'esports i cultural i el 324 ha de "seguir sent un referent informatiu". Els canals d'esports i els productes d'animació es canalitzarien al nou servei d'OTT. A més, ha demanat que el pressupost de producció de Televisió de Catalunya augmenti dels 27 milions d'euros actuals a 60 milions d'euros; i el total destinat a coproducció amb el sector privat passi de 21,5 milions a 30 milions. "Des de l'any 80 estàvem creixent i creant un imaginari col·lectiu, essent pioners amb tot, hem anat cap avall i és lamentable", ha afirmat. Masllorens ha dit que és necessari renovar l'aliança publico-privada amb una "estratègia de país" compartida i posada sobre paper en un nou pla de l'audiovisual. "Hem de tenir l'ambició de crear una marca mundial com els països nòrdics", ha posat sobre la taula el president de PROA. El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) Roger Loppacher ha introduït el ponent en un discurs en el qual ha assegurat que "la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha de seguir sent el motor de la indústria audiovisual". Per tal que la corporació pugui complir amb la seva missió de servei públic que ha d'oferir, Loppacher ha afirmat que "cal prendre mesures per resoldre el conflicte de l'IVA", una mesura ha provocat una retallada del pressupost que ha afectat especialment la producció externa.

Anar al contingut