Barcelona

El president de Pimec denuncia que la banca continua sense donar crèdits a les empreses

El president de la patronal Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), Josep Gonzàlez, denuncia que la banca continua sense donar crèdits a les empreses. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Gonzàlez assegura que hi ha sequera de préstecs. Tot i això, confia que la nova línia d'ajudes de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que es va posar en marxa a mitjans de juny, arribi a les petites i mitjanes empreses i no passi com durant el 2009, en què aquestes ajudes, que es gestionaven a través dels bancs, no van arribar als empresaris. De fet, ha assegurat que ja hi ha milers de sol·licituds.

Actualitzat
El president de Pimec lamenta que dos anys després que esclatés la crisi financera la banca segueixi sense oferir crèdit a les empreses. L'esperança és ara en les noves línies de l'ICO, que es van posar en marxa al juny i que poden donar aire a moltes companyies. Gonzàlez assegura que hi ha "milers de sol·licituds" per a aquestes noves ajudes, encara que ha avançat que no solucionaran el gran volum de crèdit que falta a la indústria.

Gonzàlez també ha explicat que s'intueix un certa millora de les comandes que reben les petites i mitjanes empreses, sobretot de les que exporten els seus productes. Ara bé, s'ha mostrat prudent a l'hora d'atribuir-ho a una recuperació del sector.

Sobre les últimes dades d'atur, que constaten que a Catalunya ha baixat en 20.000 persones, Gonzàlez s'ha mostrat prudent i ho ha atribuït a una situació "conjuntural" fruit de la temporada estival i del repunt del sector serveis. Tot i així, ha qualificat la millora de "sorprenentment positiva, molt més del que es podia esperar".

El president de la patronal Petita i Mitjana Empresa de Catalunya també ha carregat contra el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, Gerardo Díaz Ferrán. Gonzàlez insinua que hauria de deixar el seu càrrec. Després dels nombrosos problemes empresarials del president de la CEOE, el president de Pimec ha assegurat a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació que Díaz Ferrán no pot atendre les necessitats que reclama la patronal.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut