L'expresident de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa.
L'expresident de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa.
Barcelona

El president de Pescanova va vendre en tres mesos la meitat de les seves accions

Pescanova ha presentat al Jutjat Mercantil de Barcelona la sol·licitud de concurs voluntari de creditors.

Actualitzat
El president de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, ha comunicat a la CNMV que va vendre entre el desembre del 2012 i el febrer del 2013 "un paquet significatiu de les seves accions", que li "va generar importants pèrdues", segons assegura en un comunicat. En concret, les societats Inverpesca i Societat Anònima de Desenvolupament i Control van vendre 1.986.196 títols, de manera que la participació actual de Fernández de Sousa ha passat del 14,4% al 7,45% . Tot i això, segueix sent l'accionista majoritari.

En el document presentat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Fernández de Sousa insisteix que, "preocupat per la situació de tresoreria" del grup i "les dificultats que Pescanova tenia per finançar-se", va decidir "posar el seu patrimoni a disposició de la companyia per resoldre problemes urgents de liquiditat".

Segons el comunicat, "Manuel Fernández de Sousa va aportar a la CNMV els documents que acrediten el lliurament a la companyia d'aquests préstecs a principis de febrer, i això és molt significatiu perquè en aquells moments seguia intacta la imatge de Pescanova". "El mercat va reaccionar a l'alça quan Pescanova va comunicar els dubtes sobre la continuïtat del negoci i la possibilitat d'acollir-se al preconcurs". Per tant, "l'esforç econòmic que feia el president té sentit només des del compromís amb la companyia".

Pescanova ha presentat al Jutjat Mercantil de Barcelona la sol·licitud de concurs voluntari de creditors
(antiga suspensió de pagaments). En un comunicat, ha precisat que té "la ferma voluntat" de presentar en el curs del procediment "una proposta de conveni als seus creditors que possibiliti el manteniment de l'activitat i, per tant, l'ocupació i la generació de valor".
Anar al contingut