Múrcia

El president de Múrcia remarca que només dimitirà si hi ha una "imputació formal"

Pedro Antonio Sánchez ho ha dit després de declarar, com a investigat per un presumpte cas de corrupció urbanística, que es limitava a aprovar les decisions dels tècnics

RedaccióActualitzat

El president de Múrcia ha declarat aquest dilluns davant el jutge com a investigat per un presumpte cas de corrupció urbanística de l'època en què era alcalde de Puerto Lumbreras. Ha explicat que només era l'impulsor polític de l'auditori d'aquest municipi de 14.000 habitants, i ha defensat la seva innocència en un cas que ha fet esquerdar les relacions entre PP i Ciutadans.

Després de quatre hores de declaració, Pedro Antonio Sánchez s'ha volgut treure les sospites del damunt dient que, quan ell era alcalde, es limitava a aprovar els informes dels tècnics. En tot cas, ha acceptat la possibilitat d'un error administratiu. Per aquest afer, la fiscalia l'acusa de prevaricació, malversació de fons públics i altres irregularitats en la concessió i construcció de l'auditori.

En una roda informativa posterior a la compareixença judicial, Sánchez ha reiterat que no dimiteix i que el compromís amb Ciutadans, que el van investir president, és, ha dit, en el cas que hi hagi una imputació:

"Si hi ha una imputació formal acudeixin a la llei, que està vigent i és quan és. Per tant, nosaltres continuarem complint l'acord. Una altra cosa és que hi hagi altres que ho interpretin d'una altra forma. Ells sabran perquè i amb quina estratègia"

El president murcià ja no compta amb el suport de Ciutadans, que l'amenacen amb una moció de censura amb el PSOE si el PP no l'obliga a dimitir. Aquest és el missatge que Inés Arrimadas envia a Rajoy:

"Si el PP vol garantir l'estabilitat a Múrcia ho té molt fàcil. Avui mateix pot designar un company del Partit Popular que no estigui imputat per corrupció. Si el PP ho continua incomplint, ens veurem amb la segona llista més votada aquest dimecres que és el Partit Socialista"

El PP i Rajoy, que no qualifiquen el cas de corrupció política, han tancat files al voltant de Sánchez, qui té tots els números per ser escollit, a mitjans d'aquest mes, president del PP de Múrcia.

El coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maillo, ha insistit aquest dilluns a defensar el president del govern murcià i ha dit que el seu partit "no es planteja cap opció alternativa en aquests moments". Segons Martínez-Maillo, "no es pot atacar el principi fonamental" de la presumpció d'innocència, perquè això seria acabar amb l'estat de dret. "No cal precipitar-se, què passa si avui s'arxiva el procés?", s'ha preguntat el dirigent del PP.

El cas també ha tingut repercussions en l'àmbit judicial. El fiscal en cap de Múrcia, Manuel López Bernal, que investigava el president de la comunitat i l'havia imputat pel cas Auditori, ha estat destituït. Després de ser rellevat, va denunciar intimidacions.

Aquest diumenge, unes 3.000 persones van demanar a Múrcia la dimissió del seu president en una marxa contra la corrupció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut