Juan Roig, president de Mercadona, aquest dilluns, sortint de l'Audiència Nacional.
Roig nega haver pagat en negre al PP. (Foto: EFE)
Madrid

El president de Mercadona admet que va fer una donació "legal" de 100.000 euros a FAES

El president de Mercadona, Juan Roig, nega haver fet cap donació ni pagament en negre al PP, però sí que admet haver fet donacions "legals" a la fundació FAES, vinculada al partit, per un valor de 100.000 euros. Roig ha assegurat davant del jutge del "cas Bárcenas", Pablo Ruz, que també va fer una donació d'una quantitat semblant a una fundació, Mujeres por África, vinculada a la que va ser vicepresidenta del govern del PSOE, María Teresa Fernández de la Vega.

RedaccióActualitzat

El president de Mercadona, Juan Roig, ha reconegut que es va reunir sis vegades amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En la seva declaració a l'Audiència Nacional sobre la suposada doble comptabilitat del PP, el responsable de Mercadona ha reconegut que va pagar 100.000 euros a la FAES, però ha assegurat que tot va ser legal.

Roig nega haver fet cap pagament en negre al PP i diu que cap de les sis reunions amb Mariano Rajoy es va fer en les dates en què apareixen els pagaments als "papers de Bárcenas". Juan Roig ha declarat que amb el cap de l'executiu espanyol només van parlar de la situació econòmica.

En qualitat de testimoni, el president de Mercadona ha reconegut davant del jutge Ruz haver fet donacions "legals" a fundacions com la FAES, presidida per José María Aznar, a la qual va pagar 50.000 euroseal 2005 i la mateixa quantitat el 2012. Roig també ha admès que va pagar uns 100.000 euros a la fundació Mujeres por África, vinculada a la que va ser vicepresidenta del govern del PSOE, María Teresa Fernández de la Vega.

 

Anar al contingut