Madrid

El president de Mauritània aterra a Espanya, on s'entrevistarà amb el rei i Zapatero

El coronel Ely Ould Mohamed Vall, president de Mauritània, ja ha arribat a Barajas, on ha estat rebut pel ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos. D'aquesta manera ha iniciat un viatge que el portarà a entrevistar-se amb el rei Joan Carles i amb el cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero. Segons fonts de presidència del govern central, les relacions bilaterals entre tots dos països travessen un bon moment, gràcies a la col·laboració existent en tres assumptes de gran interès mutu: la immigració il·legal, la pesca i la cooperació al desenvolupament.

Actualitzat
El president del denominat Consell Militar per la Justícia i la Democràcia de Mauritània, que condueix l'arribada de la democràcia al país, es reunirà dilluns amb el monarca i dimarts, amb el president del govern.

L'acord de pesca entre Mauritània i la Unió Europea el juliol passat i per 6 anys és el més important dels subscrits en aquest moment per Brussel·les amb un tercer país. La flota espanyola és la més beneficiada per un acord que ha suposat per a Mauritània un important èxit polític i econòmic. A banda, el país col·labora intensament en la lluita contra la immigració il·legal i és, finalment, un país prioritari per a la cooperació espanyola. De fet, Espanya és un dels donants bilaterals i multilaterals més importants d'aquest país.

Espanya està seguint amb gran interès el procés cap al restabliment d'una Mauritània plenament democràtica, procés de transició que està conduint el seu actual president, el coronel Ely, i que culminarà a la primavera. El suport espanyol s'ha materialitzat en l'enviament d'experts en processos electorals a les missions d'observació de la UE i en una contribució econòmica per facilitar la participació política de la dona mauritana.

Abans de l'entrevista amb el cap d'estat, el president de la República Islàmica de Mauritània visitarà el Congrés dels Diputats dilluns al migdia, on serà rebut pel president de la cambra, Manuel Marín, a la porta del palau.
Anar al contingut