Mamoudou Gassama amb el president de Mali, Ibrahim Boubacar Keïta, aquest dilluns a Bamako
Mamoudou Gassama amb el president de Mali, Ibrahim Boubacar Keïta, aquest dilluns a Bamako
Bamako

El president de Mali rep l'Spiderman de París: "Estem molt orgullosos de tu"

El noi sensepapers que va escalar un edifici per salvar un nen a punt de caure torna al seu país d'origen

RedaccióActualitzat

Fa menys d'un mes Mamoudou Gassama només era un sensepapers a París, i ara ja ha aconseguit residència i feina a França i l'han rebut dos presidents.

Primer va ser el de França, Emmanuel Macron, només dos dies després de la seva acció heroica, i aquest dilluns ha estat Ibrahim Boubacar Keïta, el president del seu país d'origen, Mali.

 

Keïta ha elogiat el seu jove compatriota:

"En el moment que el coratge de tothom va ser qüestionat, tu vas prendre una decisió. Estem molt orgullosos de tu per això. Hi ha un costum a casa nostra quan es vol honorar algú, repetim el seu cognom ben alt: Gassama, Gassama, Gassama!".

 

Mamoudou va saltar a la fama quan va escalar, en pocs segons, quatre pisos d'un edifici de París per salvar un nen de quatre anys que estava sol a casa i estava a punt de caure al buit.

Les imatges de la gesta van donar la volta al món, el van donar a conèixer com l'Spiderman de París i el van convertir en un heroi arreu.

També va rebre elogis des de pràcticament tots els àmbits, des de polítics fins a ONGs.

 

Aquesta notícia positiva, però, va tenir un vessant negatiu: va permetre recordar que les polítiques migratòries de França i Europa cap als joves africans com Mamoudou acostumen a discriminar-los i criminalitzar-los.

Notícia relacionada: "No s'hauria d'esperar a salvar un francès per ser nacionalitzat francès"

El president de Mali ha rebut Mamoudou Gassama en plena precampanya per a les presidencials del seu país, en què aspira a revalidar el càrrec. Tindrà uns quants rivals, entre ells, una dona de negocis que vol substituir-lo, Kanté Diébou Ndiaye.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut