Els socis de l'Orfeó amb dret a vot estan cridats a triar el nou president de l'entitat coral
Els socis de l'Orfeó amb dret a vot estan cridats a triar el nou president de l'entitat coral
Barcelona

El president de l'Orfeó Català considera una "decisió política" imputar càrrecs de CDC

El president en funcions de l'Orfeó Català i de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Josep Maria Busquets, assegura en un comunicat que no volen la separació del "cas Millet", com demana la Fiscalia, perquè hi veuen una "decisió política". El Consorci del Palau, format per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura, sí que s'ha afegit a aquesta petició d'obrir un nou sumari que investigui per separat el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica a través del Palau de la Música Catalana.

Actualitzat
El president en funcions de les altres dues potes del Palau, com són l'Orfeó i la Fundació, creu que això és una decisió purament política que el Consorci va prendre sense consultar-los. La presidència en funcions, després de parlar amb tots els integrants de l'Orfeó i la Fundació, va decidir que la separació de sumaris no afavoreix el cas, en el sentit que "no hi ha cap seguretat infal·lible" que dividir el cas en dos "no perjudiqui la investigació del conjunt de l'espoliació" del Palau.

Busquets argumenta que la voluntat de la presidència de l'Orfeó i la Fundació és que el jutge "investigui sense excepcions totes les possibles irregularitats que s'hagin produït sota la gestió dels principals imputats", però es desmarca de la petició de cridar a declarar com a imputats el tresorer de CDC, Daniel Osàcar, i el secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, per obrir una peça judicial a part sobre el suposat pagament de comissions a Convergència durant l'etapa de govern de Jordi Pujol.

El president del Palau considera també que "una decisió de canvi de rumb tan transcendent" no correspon a la junta en funcions, sinó que l'hauria de prendre la junta que surti de les eleccions a l'Orfeó del 24 de novembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut