Nova York

El president de l'Iran tensa la reunió sobre la revisió del Tractat de No-proliferació Nuclear

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha encès els ànims en l'inici de la cimera de revisió del Tractat de No-proliferació Nuclear que es fa a Nova York, a la seu de l'ONU. Ahmadinejad ha creat tensió quan ha acusat Washington d'orquestrar una campanya contra l'Iran i ha demanat que els Estats Units siguin expulsats de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica. Després d'aquestes paraules, moltes delegacions han abandonat la sala.

Actualitzat
La cap de la diplomàcia nord-americana, Hillary Clinton, ha respost a les paraules d'Ahmadinejad. Clinton ha titllat les acusacions del president iranià de "delirants" i ho considera només una manera de distreure l'atenció i evitar una investigació.

Les diferents delegacions debaten a Nova York la revisió del Tractat de No-proliferació Nuclear, en vigor des de 1970 i en el qual els 189 països signants es comprometen a no desenvolupar armes nuclears o a eliminar-les si ja en tenen.

Coincidint amb aquesta conferència, els Estats Units han volgut donar una imatge de transparència informant per primer cop del seu arsenal atòmic. El Pentàgon ha explicat que al setembre tenien 5.113 caps nuclears, una xifra que no es coneixia des de feia mig segle.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut