El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, el mes de juny passat (Reuters)
El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, el mes de juny passat (Reuters)
Tallinn

El president de l'Eurocambra demana buscar una "solució política" a Catalunya

Antonio Tajani, del Partit Popular Europeu, subratlla que l'1-O és "il·legal", però demana "començar a treballar per una solució política" a partir de dilluns

Actualitzat

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha demanat aquest dijous que es treballi per aconseguir una "solució política" al procés independentista a Catalunya a partir de dilluns, l'endemà de la convocatòria d'un referèndum que ha insistit que és "il·legal".

"A partir de dilluns, crec que s'hauria de començar a treballar per una solució política."

En declaracions a l'agència italiana Ansa a la seva arribada al sopar de caps d'estat i de govern de la UE a Tallinn, el polític del Partit Popular Europeu ha remarcat que està "clar" que l'1-O és una consulta "il·legítima", però ha apostat per reprendre el diàleg després de la seva convocatòria per buscar una solució.

Per Tajani, una solució política passa per un acord que "garanteixi l'autonomia a aquesta part de la població". En anteriors ocasions, el president de l'Eurocambra ha avisat el govern català que actuar en contra de la Constitució espanyola és actuar també "en contra del marc legal de la Unió Europea".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut