L'últim balanç eleva la xifra de víctimes a 54 i encara hi ha 10 desapareguts. (Foto: EFE)
L'últim balanç eleva la xifra de víctimes a 54 i encara hi ha 10 desapareguts. (Foto: EFE)
Riga

El president de Letònia qualifica d'assassinat l'esfondrament del sostre d'un centre comercial en què van morir almenys 54 persones

L'últim balanç eleva la xifra de víctimes mortals a 54 i encara hi ha 10 persones desaparegudes. Els equips de rescat continuen buscant entre la runa però l'esperança de trobar algú amb vida és cada cop més baixa. La part del sostre que va quedar sencera s'ha esfondrat aquesta tarda.

RedaccióActualitzat

Letònia ha viscut aquest dissabte el primer dels tres dies de dol decretats per la mort d'almenys 54 persones en l'esfondrament, dijous, del sostre d'un centre comercial de la capital. Una tragèdia que el president de Letònia no ha dubtat a qualificar d'"assassinat" i ha promès una investigació a fons per dirimir-ne responsabilitats.

Els equips de rescat continuen buscant alguna de les 10 persones desaparegudes entre la runa però després de dues nits amb temperatures sota zero tenen mínimes esperances de trobar gent amb vida. A més, aquesta tarda la part del sostre del primer pis que havia quedat sencera ha caigut. No hi ha hagut ferits.

La policia ha obert una investigació criminal, perquè hi ha indicis de negligència en la construcció de l'edifici, fins al punt que el president del país ha dit que l'esfondrament no ha de ser considerat una "catàstrofe natural" sinó com un "assassinat".

La tragèdia va tenir lloc a última hora de la tarda de dijous, quan l'establiment estava ple. A part de les víctimes i desapareguts, unes 160 persones van resultar ferides.

La pregunta que es fa tothom és com es va poder esfondrar el sostre d'un edifici pràcticament nou, construït l'any 2011. Entre les hipòtesis que s'investiguen hi ha el disseny de l'edifici, la seva construcció o bé els treballs per convertir el sostre de l'immoble en un jardí penjat.

Anar al contingut