El president de les Filipines, Rodrigo Duterte
El president de les Filipines, Rodrigo Duterte
Manila

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, amenaça de treure el seu país de l'ONU

Duterte ha carregat durament contra les Nacions Unides, a causa d'un informe d'experts que alerta que el seu govern està tolerant execucions extrajudicials de narcotraficants

RedaccióActualitzat

Noves declaracions polèmiques del president de les Filipines, Rodrigo Duterte. El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha amenaçat de treure el seu país de l'ONU i proposar a la Xina formar una altra organització amb el suport de països africans.

Duterte ha carregat durament contra les Nacions Unides, a causa d'un informe d'experts que alerta que el seu govern està tolerant execucions extrajudicials de narcotraficants.

Duterte va anunciar que implantaria la pena de mort per lluitar contra el tràfic de drogues, per a ell la política prioritària del govern.

Però l'ONU considera que, amb les seves declaracions, el president ja està animant i tolerant l'actuació d'escamots de la mort que executen pel seu compte persones relacionades amb el narcotràfic. Amb aquest mètode haurien mort unes 900 persones, presumptes traficants, des que Duterque va ser elegit el 9 de maig.

El president de Filipines ha qualificat literalment d'"estúpids" els juristes que el critiquen.
 

Anar al contingut