El president de l'Equador, Lenín Moreno, a la seva arribada aquest dilluns a Colòmbia (EFE)
El president de l'Equador, Lenín Moreno, a la seva arribada aquest dilluns a Colòmbia (EFE)

El president de l'Equador avisa Assange que "prendrà mesures" si parla de Catalunya

Actualitzat

El president de l'Equador, Lenín Moreno, ha avisat el fundador de Wikileaks, Julian Assange, que "prendrà mesures" si intervé "en la política i l'autodeterminació dels països". Assange, que fins fa uns mesos havia opinat insistentment sobre la situació política a Catalunya, està refugiat a l'ambaixada equatoriana a Londres des de l'any 2012.

En una entrevista televisiva, Moreno no explica quines són les mesures que prendria sobre Assange, però no nega que l'expulsió de l'ambaixada de Londres pugui ser-ne una.

"Al senyor Assange li hem posat una condició: que deixi d'intervenir en la política, en l'economia, en la lliure determinació que té cadascun dels pobles, principalment els països amics."

 

Moreno, que reconeix que Assange ja no intervé en qüestions d'altres països, també ha fet referència a una possible extradició del fundador de Wikileaks des del Regne Unit als Estats Units, on hi ha pena de mort. El president equatorià recorda que les lleis angleses determinen que "no poden extradir un ciutadà a un lloc on corri perill la seva vida":

 

 

Assange va donar suport a un referèndum sobre la independència de Catalunya en diverses ocasions a la tardor. A finals de novembre, l'Equador va exigir-li que no fes declaracions que poguessin afectar les seves relacions internacionals i, a principis de març, va tallar-li l'accés a internet després que el fundador de Wikileaks comparés la detenció de Puigdemont a Alemanya amb la de Companys per part de la Gestapo.

Wikileaks: "Informar no és cap crim"

Assange, que no disposa de connexió a internet, no ha respost a Moreno. Sí que ho ha fet, però, el compte de Wikileaks, que ha criticat que el president equatorià defineixi com a "interferència política" el que consideren que és que Assange "faci la seva feina i informi". L'organització assegura que "informar no és cap crim":

 

 

"El president Lenín Moreno torna a amenaçar Julian Assange dient que 'es prendran mesures' si fa la seva feina i informa, com va fer, sobre la policia espanyola colpejant votants catalans favorables a l'autodeterminació, la qual cosa Moreno defineix com a 'interferència política'. Informar no és cap crim."

ARXIVAT A:
Procés catalàXarxes socials Julian Assange
Anar al contingut