Brussel·les

El president de la UE alerta que perilla la supervivència de la zona euro

El president de la UE, Herman Van Rompuy, ha advertit que la supervivència de la zona euro perilla si no es resolen els problemes pressupostaris d'alguns països. Precisament, els setze ministres de Finances de l'Eurogrup es reuniran aquesta tarda a Brussel·les per decidir si rescaten Irlanda i Portugal. El govern portuguès ha reconegut que la seva situació és crítica, però Irlanda ha instat la Unió Europea que no es deixi endur pel pànic i ha reiterat que no necessita ajuda. Espanya ha insistit que la seva situació econòmica no és comparable amb la irlandesa i la portuguesa.

Actualitzat
El president de la UE, Herman Van Rompuy, ha advertit que els països amb moneda comuna, en particular, i el conjunt de la Unió Europea, en general, no sobreviuran si els problemes pressupostaris d'alguns països no es resolen. Rompuy ha dit que "ens enfrontem a una crisi per la nostra pròpia supervivència" i que "tots hem de treballar junts per permetre que la zona de l'euro pugui sobreviure".

La UE decideix si rescata Irlanda i Portugal

Els setze ministres de Finances de la zona euro es reuniran aquesta tarda a Brussel·les i sobre la taula hi ha la crisi del deute públic irlandès i un possible rescat, malgrat que Dublín insisteix que el país no necessita ajuda financera. En canvi, Portugal admet que sí que podria necessitar ajut. Mentrestant des del govern espanyol es fan crides per allunyar cap sospita sobre la seva situació financera.

El president de l'Eurogrup, el luxemburguès Jean-Claude Juncker, també ha comentat que l'estabilitat de la zona euro es troba en perill davant la crisi irlandesa i la seva possible extensió a d'altres països.

Inestabilitat dels mercats


El pitjor enemic per a les economies més dèbils dels països de la Unió Europea és la inestabilitat dels mercats. I en tenim dos clars exemples: Irlanda i Portugal. Els irlandesos fa temps que van deixar de ser el miracle europeu per culpa de l'esclat de la bombolla immobiliària. I malgrat que Portugal no ha tingut una crisi de la construcció, la seva economia fa temps que no creix.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut