Valladolid

El president de la Junta de Castella i Lleó recomana a Rajoy que "es miri al mirall" abans de tornar-se a presentar

Després dels resultats dels comicis de diumenge, el president popular de la Junta de Castella i Lleó assegura que el seu partit necessita una "claríssima renovació generacional"

RedaccióActualitzat

Veus crítiques dins del Partit Popular després de les eleccions de diumenge. Una d'elles és la del president de la Junta de Castella i Lleó en funcions, el popular Juan Vicente Herrera, que va guanyar sense aconseguir majoria absoluta, una circumstància que no passava des del 1991. Herrera ha recomanat avui a Mariano Rajoy mirar-se "al mirall" i respondre's a si mateix per decidir si cal tornar-se a presentar com a candidat dels populars en les pròximes eleccions generals.

Herrera ha afirmat, en una entrevista a Onda Cero, que, per sobre de tot, el cap de l'executiu espanyol és una "esplèndida persona i un home d'honor", però no s'ha estat de dir que hi ha d'haver una "claríssima renovació generacional" dins del PP.

Sobre el seu futur, el president en funcions de Castella i Lleó no ha descartat la possibilitat que renunciï a ser el candidat dels populars a la investidura. Juan Vicente Herrera, que fa 14 anys que és el president d'aquesta comunitat autònoma, ha dit que està en un procés de reflexió sobre l'opció de prendre "una altra decisió", pensant amb el que pot ser millor per a Castella i Lleó, per al PP i per a ell mateix.

Hernando: "És absurd qüestionar el lideratge de Rajoy"

Des de les altes instàncies del PP a Madrid es considera "absurd" que s'obri un debat sobre el lideratge de Mariano Rajoy. Ho ha dit el portaveu del partit al Congrés, Rafael Hernando, que ha destacat que Rajoy és el líder que millors resultats ha aconseguit per als populars. A més, Hernando ha subratllat que en la reunió del comitè executiu estatal d'ahir, cap baró del PP -i estaven gairebé tots, ha dit- va plantejar aquest debat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut