València

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, seurà al banc dels acusats pel "cas Gürtel"

El president de la Generalitat Valenciana serà jutjat pel "cas Gürtel" per un delicte de suborn. El jutge del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha decretat l'obertura del judici oral. Camps haurà de respondre pel suposat cas dels vestits que li van regalar. Sembla, doncs, que tot i que l'advocat del president de la Generalitat Valenciana ha admès que Camps havia rebut vestits com a president del PP de València, no ha servit per estalviar a Francisco Camps el tràngol de ser jutjat.

Actualitzat
Francisco Camps serà el primer president autonòmic que serà jutjat mentre ostenta el càrrec. El judici, que serà previsiblement a l'octubre, és per un presumpte cas de suborn, en el cas dels vestits derivat del "cas Gürtel".

A banda de Francisco Camps també es jutjarà l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos, l'exsecretari general del PP del País Valencià i actual membre de la direcció del grup popular a les Corts Ricardo Costa i l'excap del gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, segons dicta la resolució, que no admet recurs.

La Fiscalia Anticorrupció demana a Campos, Costa i Batoret una multa de 41.250 euros. A Camps el Ministeri li reclama 35.000 euros. Per la seva banda, el PSPV, que exerceix d'acció popular, eleva la petició per a tots quatre a tres anys de presó i vuit d'inhabilitació.

Després que el jutge del TSJPV hagi decidit que els acusats seguin al banc dels acusats, els testimonis, efectes, instruments del delicte i la resta de peces seran remeses al tribunal competent.

El magistrat encarregat de presidir el tribunal serà Juan Climent, i comptarà amb un secretari i serà l'encarregat de fixar la data del judici.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut