Barcelona

El president de la Generalitat demana lleialtat tant a Puigcercós com a Ausàs

Enmig de la crisi oberta a Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Ausàs ha pres possessió aquest matí del càrrec de conseller de Governació i Administracions Públiques en substitució de Joan Puigcercós. El fins ara alcalde de la Seu d'Urgell ha estat nomenat al Palau de la Generalitat, en un acte solemne i ràpid en què, amb la presència de gairebé tots els membres del govern, el president José Montilla ha demanat tant a l'exconseller i secretari general d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, com al nou cap de la cartera de Governació, Jordi Ausàs, "lleialtat" tant a ell com al govern. Per la seva banda, Puigcercós ha demanat tranquil·licat al seu partit per afrontar la nova etapa.

Actualitzat
El candidat d'ERC per Lleida a les eleccions generals, Jordi Ausàs, ja ocupa la Conselleria de Governació i Administracions Públiques, un càrrec que fins ara tenia el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que va anunciar que deixava el càrrec per centrar-se en el partit, després dels mals resultats electorals obtinguts per ERC en les eleccions generals.

En l'acte de possessió, el president Montilla, en un breu parlament, ha destacat la importància de la cartera que ocupa el nou conseller i s'ha mostrat convençut que Ausàs s'adaptarà amb rapidesa a les dinàmiques del govern. José Montilla ja va assegurar aquest dimarts, en una compareixença posterior al Consell de Govern, que la sortida de Puigcercós no afectaria l'estabilitat del govern.

El president ha demanat lleialtat al nou conseller, Jordi Ausàs, tant cap a ell com al govern i, malgrat que hagi deixat l'executiu, li ha demanat el mateix a Joan Puigcercós. Montilla també ha agraït al secretari general d'Esquerra la feina feta a la Conselleria, que ha qualificat de "contribució política notable i molt positiva".

Per la seva banda, el nou conseller, que ha estat nomenat en presència del president del Parlament, Ernest Benach, el president d'ERC i conseller de Vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la resta de membres del govern, ha expressat l'"emoció" que li suposa el nomenament i ha afirmat que hi haurà continuïtat al Departament respecte a les polítiques i projectes desenvolupats fins ara.

Ausàs, que entra en la Conselleria a proposta del mateix Puigcercós, va perdre el seu escó al Congrés en els comicis, ja que els republicans no van obtenir representació a Lleida. De 48 anys, Jordi Ausàs Coll ha estat fins ara alcalde de la Seu d'Urgell i diputat per Esquerra des del 1995. Va presidir la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca des del 1999 fins al 2003, de la qual fins ara ha estat el portaveu del grup d'ERC. Forma part de la Comissió de Política Cultural, Educació i Universitats, i de la comissió d'estudi de la situació de les persones amb discapacitats.

Puigcercós demana tranquil·litat a ERC

Després de deixar el càrrec per dedicar-se exclusivament al partit i quan les diferències amb el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'han fet del tot evidents, Joan Puigcercós ha demanat tranquil·litat en el si del partit per afrontar els reptes que se li plantegen.

En una conversa informal amb periodistes després de l'acte de possessió del seu substitut, el secretari general d'Esquerra ha explicat que el seu objectiu ara és rellançar el partit. "S'ha d'actuar amb tranquil·litat", ha afirmat, "i no prosseguir amb dinàmiques de "tensió" interna que no afavoreixen ningú, ha afegit, en una clara al·lusió a les declaracions d'aquest dimarts de Carod-Rovira.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut